Skoči na vsebino
Domov » Pogosta vprašanja tujina

Pogosta vprašanja tujina

Pogosta vprašanja TUJINA

Kdo se lahko zavaruje?

Zavarujete se lahko vsi, ki potujete v tujino kot turisti, popotniki, izletniki, poslovneži, delavci ali študentje oz. dijaki za čas študija. 

Z doplačilom premije se lahko zavarujejo osebe starejše od 75 let:

  • od 75 do 85 leta 50 % doplačilo,
  • od 85 leta dalje 100 % doplačilo.

Zavarujejo se lahko tudi tujci, ki potujejo po Sloveniji oziroma bivajo in delajo v Sloveniji do 90 dni. 

Kakšna je višina kritja?

Na voljo so vam tri zavarovalne vsote v višini:

  • 25.000 EUR,
  • 50.000 EUR in
  • 100.000 EUR.

Če boste sklenili celoletno posmično in družinsko zavarovanje za tujino za Hrvaško ali Črno goro, zavarovalno kritje znaša 20.000 EUR. 

Kakšno višino zavarovalne vsote naj izberem?

Višino zavarovalne vsote izberete glede na državo, v katero potujete. Če potujete v bližnje evropske države, kot je Italija, lahko zadostuje že zavarovalna vsota v višini vsaj 25.000 EUR. Če pa se odpravljate v ZDA, priporočamo izbiro najvišje zavarovalne vsote 100.000 EUR. Stroški zdravstvenih storitev so namreč v ZDA izjemno visoki in že manjša zdravstvena nevšečnost vam lahko brez ustreznega zavarovanja povzroči velike finančne težave.

Kje velja zavarovanje?

Zavarovanje za tujino z asistenco Tujina velja v vseh državah sveta.

Ali mi zavarovalnica povrne vse stroške?

Generali povrne vse zavarovane stroške do višine dogovorjenega kritja v okviru izbranega paketa TUJINA ali TUJINA PLUS v skladu s splošnimi pogoji.

Ali je potrebno zavarovati tudi otroke?

Da, tudi otroke je treba zavarovati.

Če potujete z mladoletnimi otroci, vam priporočamo sklenitev družinskega zavarovanja.

Ali zavarovanje krije tudi akutno poslabšanje kroničnih bolezni?

Zavarovanje krije tudi nujne stroške zdravljenja za akutna poslabšanja kroničnih bolezni: bolezni srca, ledvičnih kamnov, žolčnih kamnov, astme in sladkorne bolezni.

Vsa zavarovalna kritja, povezana s kronično boleznijo, so omejena na od 1.000 do 3.000 €. Odvisno od osnovne zavarovalne vsote.

Ali lahko zavarovanje sklenem, ko sem že v tujini?

Zavarovanje morate skleniti, ko ste še v Sloveniji.

Če ste ob sklenitvi zavarovanja že v tujini, zavarovalno kritje prične veljati šele po preteku 5 dni od dneva sklenitve zavarovanja.

Vsa zavarovalna kritja, povezana s kronično boleznijo, so omejena na od 1.000 do 3.000 €. Odvisno od osnovne zavarovalne vsote.

Kaj storiti, če v tujini zbolite ali se poškodujete?

Če v tujini zbolite, se poškodujete ali potrebujete pomoč, morate čim prej obvestiti 24-urni Asistenčni center Generali. Enako morate ravnati tudi, če boste zdravstvene ali druge stroške v tujini poravnali sami. Ob klicu navedite številko police, ime in priimek, začasni naslov, telefonsko številko ter vrsto bolezni oziroma pomoč, ki jo potrebujete. Svetovalci v asistenčnem centru vam bodo podali nadaljnja navodila.

Če nam boste ob sklenitvi zavarovanja Tujina posredovali svojo GSM številko, boste prejeli SMS sporočilo s številko vaše police in telefonsko številko Asistenčnega centra Generali + 386 5 66 28 500. Shranite si jo v svoj imenik, kjer vam bo pri roki, če bi v tujini potrebovali pomoč.

Kateri pogoji veljaljo ob skletnivi zavarovanja?

Za zavarovanje veljajo sledeči pogoji:

Splošni pogoji tujina.pdf

Kako na polico dodam kritje za COVID-19?

Kritje za bolezen COVID-19 je avtomatsko vključeno na vseh obstoječih, kakor tudi na novo sklenjenih zavarovanjih za tujino z asistenco od 7. 6. 2021 dalje. Če imate sklenjeno družinsko polico kritje velja tudi za vse zavarovance na polici.

Potrebujete zavarovanje za tujino?